Oranje hap

Voor Koningsdag! Of voor een dag waarop je je uitzonderlijk patriottistisch voelt. 

Wat heb je nodig voor 12 kleine, oranje happen: 

  • 1 flinke zoete aardappel
  • 60 gram geraspte (geiten)kaas
  • een snuf zout en eventueel wat gedroogde kruiden

Alle credits voor dit recept gaan naar Laura Fuentes! Ze heeft een hoop recepten op haar blog staanlisa, waaronder ook glutenvrije en Paleo. En haar foto’s zijn erg mooi.

Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven tot 200 ºC. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Kook ze in een pan met water tot je er met een vork in kunt prikken, maar ze nog wel zo hard zijn dat je ze niet zou willen eten.

Fuentes doet ze nu in de keukenmachine, maar ik heb mijn aardappelblokjes gewoon geprakt met een vork. Je wil er geen egale moes van maken, de aardappelhap mag best wat bite hebben. Meng de kaas, het zout en eventueel wat kruiden door de aardappel.

Rol balletjes van de aardappelkaasprut, geef ze eventueel nog een extra coating kaas en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze moeten ongeveer 15 minuten in de oven, afhankelijk van hoe groot je ze hebt gerold.

Eet smakelijk!

zoete-aardappel-snack

Advertisements