3x Zoete aardappel

Een zoete aardappel, drie manieren om hem te bereiden. 

Gepoft
Kan op twee manieren: (snel) in de magnetron of (langzaam) in de oven. Was de zoete aardappel, prik hier en daar wat gaatjes met een vork en omwikkel met een vochtig keukenpapiertje. Leg de zoete aardappel op een bordje en plaats het geheel voor ongeveer tien minuten op 600 Watt in de magnetron. Draai de zoete aardappel na vijf minuten om. Als ‘ie zacht genoeg is kun je hem opensnijden en vullen met ingrediënten naar keuze. Ik ga meestal voor geitenkaas en rucola.

Liever de oven gebruiken? Lees hier hoe dat moet. 

Gefrituurd
Naast kikkererwtenfriet is zoete aardappelfriet mijn favoriet (iet iet iet). Snijd de zoete aardappel in frieten van ongeveer een centimeter dik. Schillen hoeft niet, maar mag wel. Frituur ze 5 min op 160°C. Laat de frieten uitlekken, gebruik eventueel een keukenpapiertje om ze droog te deppen en verhit de olie tot 180°C. Frituur de frieten opnieuw 6-7 min.

Gebakken (in de oven)
In plaats van lasagnebladen, gebruik ik vaak in de oven gebakken zoete aardappelschijfjes. Lees hier mijn volledige recept voor de groentelasagne. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd dunne plakjes van de zoete aardappel en verdeel olie, zeezout en kruiden (rozemarijn is lekker) erover. Spreid de plakjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het geheel voor 20-25 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van je plakjes en het type oven dat je gebruikt.

Eet smakelijk!

zoete-aardappel-recepten-poffen-frituren-oven-roosteren-gezond

Advertisements