Pannenkoek!

In de nieuwe ELLE Eten vond ik een recept voor pannenkoeken van kokosmeel, en als liefhebber van zowel kokos als pannenkoek, kon ik dit niet voorbij laten gaan. 

Wat heb je nodig voor vijf pannenkoekjes: 

  • 30 gram kokosmeel
  • 50 gr geitenyoghurt, kwark kan ook
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel honing of ander zoetmiddel naar keuze
  • snufje bakpoeder
  • flink wat kaneel
  • ook lekker: rozijnen, wat chocolade of wat vers fruit door het beslag heen mikken.

Omdat er in verhouding veel eieren gebruikt worden en er dus snel een ei-smaak aan de pannenkoeken zit, zou ik aanraden om zoveel mogelijk andere smaakmakers toe te voegen. Het bakken is even oefenen, blijf er vooral bij staan. Ze worden snel bruin! Het beslag is dik en lobbig, maar dit hoort. Geen water of melk toevoegen dus!

Hoe ga je te werk:
Schep in een kom eerst de droge ingrediënten door elkaar en voeg de natte daarna toe. Als laatste kun je de smaakmakers toevoegen. Schep het beslag goed door elkaar. Verhit wat olie in een koekenpan en schep met een eetlepel een hoopje beslag in de pan. Bak het pannenkoekje een minuutje of twee (controleer de onderkant) en hem om als ie goudbruin is. De andere kant bak je ook goudbruin.

Herhaal met het resterende beslag en tadaa, pannenkoek!

pannenkoek-glutenvrij-recept-kokosmeel-graanvrij-suikervrij

Advertisements