Life-Changing dadelbrood

Geïnspireerd op The Life-Changing Loaf of Bread van Sarah Britton. De naam belooft nogal wat. 

Wat heb je nodig voor 1 brood:

  • 165 gram quinoa, goed afgespoeld van tevoren
  • 145 gram havervlokken
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 60 gram lijnzaad
  • 15 dadels, ontpit en in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels psylliumvezels
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel honing
  • 1 flinke snuf zeezout

De belangrijkste vraag: heeft dit brood mijn leven veranderd? Nee, maar het is wel erg lekker! En als je alles in één keer opeet, ben je sowieso verzekerd van een life-changing stoelgang.

Ik ben bang dat de vezels onmisbaar zijn in dit broodje. Je koopt ze online en bij natuurvoedingswinkels. Ik hoor dat ze ook bij sommige supermarkten (Jumbo? Albert Heijn?) te vinden zijn, maar de prijs-kwaliteit verschilt. Research vooral even voor je teveel betaalt.

Hoe ga je te werk:
Meng alle ingrediënten behalve de honing, de olie en de dadels in een kom. Meng de honing met 350 ml water en roer dit door de droge ingrediënten. Voeg de olie en de fijngesneden dadels toe. Meng zorgvuldig tot je een dik deeg krijgt, schep het in een (bij voorkeur siliconen) vorm en laat het twee uurtjes rusten. Het deeg is gereed als het zijn vorm behoudt als je port.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de vorm in het midden. Bak 20-25 minuten, verwijder uit de vorm en bak het ondersteboven nog eens 30-40 minuten. Het brood is klaar als het hol klinkt als je erop klopt.

life-changing-bread-recept-dadel-glutenvrij-brood

Advertisements