Chili con quinoa

Dit gerecht is ‘per ongeluk’ ontstaan vanuit allemaal restjes eten in de koelkast. Het viel onverwachts goed in de smaak, dus vandaag deel ik het recept voor ‘chili con quinoa’. 

Wat heb je nodig voor 3-4 personen: 

  • 150 gram quinoa
  • 500 milliliter tomatenpassata
  • 200 gram kipfilet in blokjes*
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram maïskorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 rode peper
  • naar smaak: peper, zeezout, en kruiden zoals koriander, paprikapoeder, chilipoeder, oregano enz.

Chili con quinoa pollo dus eigenlijk: als je het uitspreekt met een dik Mexicaans accent, klinkt het  nog ontzettend ingewikkeld ook. “CHIIIELIEE KONNN KIENNNWAH POLLOOOO.” (het moge duidelijk wezen dat ik geen idee heb hoe een Mexicaans accent klinkt).

*De kip is uiteraard prima te vervangen door extra bonen!

Hoe ga je te werk:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een (grote!) pan de kipstukjes, tot ze bijna gaar zijn. Snijd de ui, knoflook, paprika en peper fijn en voeg dit toe aan de kip.

Na twee/drie minuten schep de quinoa, de tomatenpassata, de kidneybonen en de maïs erbij en laat je het geheel inkoken. Dit duurt ongeveer tien minuten. Breng op smaak met peper, zeezout en/of kruiden naar keuze.

Eet smakelijk!

Chili

Advertisements