Vierkant maïsbrood

Ik maakte een borrelbroodje (wat een heerlijk woord, ‘borrelbroodje’. De gezelligheid druipt ervanaf), van maïsmeel en boekweit. 

Wat heb je nodig: 

  • 160 gram maïsmeel
  • 100 gram boekweitmeel of havermeel
  • 200 milliliter water
  • 2 eieren
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • Smaakmakers: geraspte geitenkaas, Italiaanse kruiden, snufje peper, handje olijven, zongedroogde tomaten en/of verse rozemarijn. Ga los.

Ik kocht extra fijngemalen maïsmeel bij een toko. Volgens mij is het de bedoeling dat je er polenta mee maakt (dat staat in ieder geval op de verpakking), maar ik had meer zin om er een ‘broodje voor bij de soep’ mee te maken. Waarschijnlijk kun je ook gewoon iets grovere maïsmeel gebruiken als je dit in huis hebt.

Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep de droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de natte erbij. Meng het geheel.

Schep de ‘maïspap’ in een ingevette en/of met bakpapier beklede cake-of brownievorm (ik koos voor het laatste) en plaats het geheel voor ongeveer 35 minuten in de oven. Even laten afkoelen, aansnijden, en serveren met een soepje of schaaltje olijfolie (om in te dippen). Eet smakelijk!

Maïsbrood

Advertisements