Groentelasagne

Ik maak mijn lasagne niet met deegbladen, maar met groente! Courgette en aubergine zijn een fijn duo, maar nog lekkerder is deze versie met pompoen en zoete aardappel. 

Wat heb je nodig voor +/- 3 personen

  • 1/2 flespompoen
  • 2 zoete aardappels
  • 500 milliliter tomatensaus
  • 250 gram (kip)gehakt
  • 200 gram champignons
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook

Minstens eens per week staat deze lasagne bij ons op tafel. We gebruiken afwisselend rundergehakt, kipgehakt, kipfilet (in kleine blokjes) en vaak maken we hem ook geheel vega door gewoon wat extra grote champignons (voor de bite) erin te verwerken. Erg lekker!

Ik ben wel een trutje als het gaat om de bereidingswijze: ik kan er namelijk niet tegen als het vocht in het gehakt en de groente ervoor zorgt dat mijn tomatensaus waterig wordt.

Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de keukenmachine dunne plakjes snijden van de pompoen en de zoete aardappel. Kun je natuurlijk ook zelf doen, kost alleen iets meer tijd en moeite (voordeel: je armspieren zullen je bedanken). 

Rul het gehakt tot het bijna gaar is en voeg de ui en de knoflook toe: bak nog 2/3 minuten door. In een andere pan laat je de tomatensaus zachtjes inkoken.

Vul de bodem van de lasagneschaal met een laagje pompoen/aardappel. Schep een deel van het gehakt hierop en giet een deel van de tomatensaus eroverheen. Verdeel de saus met de bolle kant van een lepel. Maak nu weer een laagje pompoen/aardappel. Ga zo door tot alles op is: eindig met pompoen/aardappel en strooi de kaas eroverheen.

Plaats het geheel voor 20-25 minuten in de oven. Voilà, een zelfgemaakte, gezonde groentelasagne: eet smakelijk!

Lasagne

Advertisements