Snelle broodjes

Rudolph, wat zou ik zonder je moeten? Vanmorgen omstreeks 07:00 kwam ik op het idee om zachte broodjes te bakken voor mijn visite. 24 Kitchen heeft me gered met een snel recept

Wat heb je nodig voor 6 broodjes: 

  • 300 gram boekweitmeel
  • 150 gram teffmeel
  • 150 gram geiten- of plantaardige yoghurt. Indien geen koemelkallergie: kwark werkt ook.
  • 150 milliliter lauwwarm water
  • 1 snufje zout
  • 1 flinke theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Vanmiddag vier ik mijn verjaardag voor familie: het was voor ‘t eerst dat ik alles zelf wilde maken. Resultaat: twee taarten, drie soorten broodjes, drie soorten smeersels en twee borden vol ‘fruit op ‘n stokkie’ ( ik heb stukjes appel, rozijnen en druiven op satéprikkers gestoken). Alles, werkelijk alles (inclusief ikzelf) zit onder met cacao, deeg, eierschalen, kaneel, slagroom en olijven.

Hoe ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een kom de melen met het zout en het bakpoeder. Giet de yoghurt en het water erbij en kneed tot een samenhangend deeg.

Rol bolletjes van het deeg (ik haalde er 6 uit, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je ze wil) en snijd ze aan de bovenkant kruislings in. Dit wil je waarschijnlijk wel iets subtieler doen dan dat ik het heb gedaan. Plaats ze voor +/- 20 minuten in de oven. Even laten afkoelen, en je kunt beginnen met smeren!

brood

Advertisements